Woodland Entrance -
Installed in the Fall of 2012, this Rushland
Pennsylvania garden involved a driveway
realignment to create a new wooded garden
entry to the home.
 
The garden was initiated by the homeowner’s desire to experience more wooded gardens when approaching their home. The original driveway consisted of a large asphalt loop and various paved areas adjacent to the home. A new guest parking area was created downhill from the home, allowing for the removal of the paving area in front of the dining room window. Adding a new flagstone walkway from the lower parking to the front door created a new experience of walking through gardens with layers of interest. Irregular flagstone, fieldstone steps, and select boulder accents give the appearance that the walkway naturally eroded from the earth. Removing the loop drive also allowed for new seating spaces and woodland paths without disturbing the existing trees.