Driveway and Rear Terrace -
Installed in the fall of 2010, this
New Hope residence features a
new driveway court and rear
terrace gardens.

The previous gravel driveway and parking ran adjacent to the side porch creating a harsh environment. Pulling the parking away from the house made a softer arrival to the home. A boxwood hedge was then installed around the parking to define the court area and to soften views of parked cars from the road and the rear terrace, as well as the neighboring property.

A rear terrace was designed adjacent to the kitchen with stone seating walls and a stone grill wrap around. This terrace provides a vantage point for the owners to look down over the sloped gardens. Future phases of this garden include additional plantings and incorporating various paving materials in the driveway.